La Coordinadora d’Entitats s’ha reunit amb l’executiu per expressar-li les seves reivindicacions
La Coordinadora d’Entitats de Tarragona – que aglutina més d’un centenar d’organismes – ha exigit a l’Ajuntament entrar en el PLASEQCAT i també ha reclamat la creació de canals de comunicació directes entre l’organisme i entitats per a casos d’emergència. La CET confia que treballant conjuntament, es pot aconseguir que les empreses químiques siguin “més verdes”.
En la reunió celebrada ahir, dimarts 28 de gener, que va comptar amb l’assistència de l’alcalde Pau Ricomà acompanyat de tres consellers i nombrosos representants de la CET, l’Ajuntament va assegurar que s’està elaborant un nou pla de comunicació per a les situacions d’emergència; i que estan treballant per retornar la gestió el PLASEQCAT a Tarragona.
L’Ajuntament de Tarragona, el qual s’ha personificat al judici per l’explosió de la IQOXE, ha assegurat a la Coordinadora d’Entitats que treballarà per esclarir els fets ocorreguts. La Coordinadora també ha exigit que, quan es tingui la informació necessària, es depurin responsabilitats.
A més a més, la CET va expressar de nou tot el seu suport a les reivindicacions de sindicats i treballadors de l’empresa química.
La CET demana informació a l’Ajuntament sobre els seus compromisos
En la reunió d’ahir a la tarda, la CET i l’Ajuntament es van posar al dia sobre l’estat dels compromisos dels Premis ONES i Escola Natura. La CET va aprofitar de nou l’ocasió per reclamar un local.
També es va parlar sobre la creació d’un Consell Ciutadà. L’executiu ha proposat crear 5 districtes (Ponent, Nord, Històric, Av. Catalunya i Llevant) i escollir un president i un vicepresident de cada un. Aquests, serien els encarregats de recopilar les queixes i inquietuds de la ciutadania i de traslladar-les a l’Ajuntament.
Les mesures per potenciar l’energia neta també van formar part del debat. Algunes de les propostes resultants foren la millora i ampliació del carril bici, la incentivació de la instal·lació de plaques solars, i que la C-14 deixi de ser autovia i es converteixi en una carretera urbana, entre d’altres.
La CET i l’Ajuntament s’han compromès a reunir-se de nou per poder debatre amb profunditat sobre la dignificació del riu Francolí i el seu entorn, i el treball necessari per disposar d’una estació de trens digna de la ciutat. La Coordinadora també seguirà exigint més seguretat i neteja en la ciutat de Tarragona i els seus barris.