Què fem amb els plàstics?

CET

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) és una agrupació d'associacions cíviques, veïnals, esportives, d'immigrants i culturals de les comarques de Tarragona que està formada per més de 100 entitats diferents i que sempre està oberta a noves adhesions. El nostre objectiu és obligar els grups de poder polític i econòmic a tenir sempre en compte l'opinió dels ciutadans.

Què fem amb els plàstics?

08/11/2019

La XXVII edició del Curs Científic, que enguany se centra en “Què fem amb els plàstics?” ha desbordat les previsions de l’organització i té més de 30 persones en llista d’espera. 

La jornada, organitzada per Mediterrània en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Port de Tarragona, tindrà lloc el pròxim dia 14 de novembre a la sala d’actes del Port, que serà plena de gom a gom amb un gruix de públic estudiant.

La jornada s’estructura en cinc ponències al matí i una taula rodona a la tarda càrrec de reconeguts investigadors i professionals.

Els ponents són el director d’investigació i expedicions d’Oceana, Ricardo Aguilar, que parlarà sobre l’impacte dels plàstics al mar des de la seva experiència sobre el terreny i el director general de la planta de valorització energètica de Sirusa, Armengol Grau, que abordarà qüestions d’actualitat de la gestió dels residus urbans del Camp de Tarragona.

També participa el director tècnic de l’Associació de Plantes de Recuperació i Selecció d’Envasos de Residus Municipals (ASPLARSEM) Alfonso Tajuelo. Aquest referent en el seu camp exposarà la classificació de residus d’envasos com a part de l’economia circular.

Per la seva banda, Ignacio Marco, director de Plastics Europe, parlarà de solucions sostenibles pels reptes de la societat i, finalment, el Grup Breaking Plàstics de la URV exposarà la ponència “El plàstic: una via de contaminació o una via de coneixement? ” .

A la taula rodona, hi participaran el director general de Griñó Ecològic, Albert Mateu; el consultor ambiental internacional Xavier Elias; el director de Plastics Europe, Ignacio Marco i el portaveu del grup municipal de Vilas-seca en Comú Mario Téllez, alertador de la contaminació per milions d’esferes de plàstic a la platja de la Pineda, denunciada per Mare Terra Fundació Mediterrània al Seprona.

La inauguració de la jornada serà a càrrec del president de Mediterrània, Ángel Juárez; de la degana de la Facultat de Química de la URV, Yolanda Cesteros; del director del curs, el catedràtic de la URV, Francesc Borrull i del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

Per la seva banda, tancaran l’acte i faran entrega dels diplomes la directora territorial de Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Trinitat Castro, el cap de Medi Ambient del Port de Tarragona, Joan Basora, el catedràtic Francesc Borrull i el president de Mediterrània, Ángel Juárez.

Juárez ha manifestat que “hem desbordat totes les previsions, es nota la qualitat dels ponents i que el problema dels plàstics és un tema molt candent”.

En aquest sentit, ha recordat que “l’any passat, es van produir en el món 9.000 milions de tones de plàstic i solo es va reciclar un 9%. És evident que tenim un greu problema i amb activitats com aquesta jornada científica, volem ajudar a trobar solucions”.

Notícies relacionades …