La primera reunió es va centrar en la mediació, l’oci nocturn, la gent gran i la inseguretat als barris
Més de 20 entitats van assistir en la primera reunió presencial des de l’inici de la pandèmia
La Coordinadora d’Entitats de Tarragona reactiva la comissió de seguretat que treballarà directament amb la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra; un requeriment de moltes entitats de la ciutat, que denuncien un creixement de la sensació d’inseguretat.
En aquesta primera reunió presencial, van assistir més de 20 entitats veïnals, esportives i socials. Les properes de reunions de la comissió seran a petit comitè, amb els representants designats de la Coordinadora, que traslladaran les inquietuds de l’associacionisme tarragoní a les autoritats.
El president de la Coordinadora, Ángel Juárez, es mostra satisfet amb la feina: “Les qüestions de seguretat són de les que més preocupaven actualment a les entitats. Que puguem restablir aquest contacte és una bona notícia i, de fet ahir, ja vam poder avançar”.
Mediació als barris
Representants de les entitats gitanes de Tarragona i Constantí van reclamar que es reactivi la figura del mediador entre els agents policials i la comunitat gitana, sobretot als barris de ponent. Totes les parts es van comprometre en actualitzar aquests canals de comunicació i establir així un contacte directe.
La reobertura de l’oci nocturn
Guardia Urbana i Mossos van assegurar que els botellots s’havien acabat. Però el problema per a l’oci nocturn torna a ser les baralles i les concentracions fora dels locals, espais on el personal de les sales no pot actuar.
Per reduir aquesta violència, i també les molèsties als veïns, es va acordar incrementar la presència policial als voltants de les sales a altes hores de la nit.
Protecció de la gent gran
La Xarxa d’Ambaixadors del Bon Tracte, impulsada per Jerusalem Torra de l’ARC Serveis Assistencials, suggerí que es facin arribar a Tarragona els protocols per a identificar la violència masclista que pateixen les dones grans, els quals han elaborat amb la policia de Barcelona.
També va oferir portar a la ciutat les formacions de seguretat per a persones grans que viuen soles a casa, i que estan patint un augment de robatoris i altres incidències.
Creixent sensació d’inseguretat
Els barris de Riu Clar, la Granja, el Pilar, Torreforta, etc. denuncien una creixent sensació d’inseguretat per part del veïnat i un augment de la violència. I en aquesta línia s’acordà que es crearia una línia directa entre els representants dels barris, la policia, i la consellera, per identificar les zones més problemàtiques.
Tot i que ja s’ha fet una nova anàlisi de “punts vermells”, és essencial conèixer les sensacions de la població, per comprovar si els nous plans de seguretat estan funcionant.