La Coordinadora d’Entitats fa un clam per la sanitat pública i de qualitat

CET

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) és una agrupació d'associacions cíviques, veïnals, esportives, d'immigrants i culturals de les comarques de Tarragona que està formada per més de 100 entitats diferents i que sempre està oberta a noves adhesions. El nostre objectiu és obligar els grups de poder polític i econòmic a tenir sempre en compte l'opinió dels ciutadans.

La Coordinadora d’Entitats fa un clam per la sanitat pública i de qualitat

22/03/2021

El lema és: “Volem una sanitat pública i de qualitat 100×100”

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona ha engegat una campanya per reivindicar una sanitat pública i de qualitat 100×100. El passat divendres, junt amb l’ADT, es va mostrar una pancarta i es va llegir un manifest. I el diumenge també es va penjar la pancarta a l’estadi del Nàstic de Tarragona, durant el partit contra l’Espanyol B.

La Plataforma de Salut de la Coordinadora d’Entitats denúncia les greus deficiències que han sortit a la llum amb la pandèmia dels centres de salut de Tarragona i, sobretot, dels CAP. Ángel Juárez, president d ela CET i de la Plataforma, opina que: “Ja fa massa temps que el nostre sistema sanitari pateix, però amb la salut no s’hi juga”.

També s’han mostrat disconformes amb els protocols de vacunació i la lentitud amb la que s’està portant a terme.

Campanya “Volem una sanitat pública i de qualitat”

La CET també ha arrancat una nova campanya per xarxes, amb un missatge clar: “Volem una sanitat pública i de qualitat”. Qui vulgui s’hi pot sumar fent-se una fotografia i penjant-la a xarxes. Per a més informació, es pot contactar amb: info@cetarragona.org.

Aquesta fotografia és un exemple:

CET_cartel_Angelillo
Ángel Moreno, membre de la CET.

Les reivindicacions de la Plataforma de Salut de la CET

La Plataforma per una sanitat pública i de qualitat a Tarragona considera que la sanitat pública està en perill arreu del territori, i per tant:

1) Exigim més personal a tots els CAP, tant sanitari com d’administració, per poder respectar les jornades de treball del personal.

2) Exigim més línies d’atenció a l’usuari i que es potenciï i es millori l’atenció telemàtica.

3) Exigim que es redueixin immediatament les llistes d’espera, que han augmentat dràsticament amb la pandèmia.

4) Exigim que les obres de l’Hospital Joan XXIII no es paralitzin i es compleixi amb els terminis establers.

5) Exigim que s’eliminin les famoses retallades i que tot el personal sanitari rebi el sou digne que mereix, amb els deguts honoraris laborals.

6) Exigim que s’atengui la salut mental de tota la població, incorporant més psicòlegs i professionals de la salut en aquestes àrees.

7) Exigim que es respectin els protocols de vacunació, que s’acceleri la campanya, i que s’acabin immediatament les preferències en funció del poder adquisitiu.

8) Exigim que s’augmenti de manera significativa la partida pressupostària destinada a la salut. Diners públics per tenir la millor sanitat pública, perquè amb la nostra salut no s’especula.

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona ha engegat una campanya per reivindicar una sanitat pública i de qualitat 100x100.
Josep Maria Andreu, president del Nàstic i membre de la CET, i Ángel Juárez, president de la CET.

Notícies relacionades …